Visste du at…
# Ferske egg kan være utfordrende å skrelle pga skallet «henger» så godt på. Noe som kan hjelpe da, er å legge egget i kaldt vann.
# Når man skal koke egg kan man stikke hull i den butte enden av egget. Under skallet på den butte enden er en luftsluse. Ved å lage et lite hull der så vil ikke eggene sprekke så lett under koking.
#Et egg inneholder bare 70 gram med kalorier og 5 gram med fett. I tillegg inneholder egg alle de viktige vitaminer unntatt C.
# Høner har et godt fargesyn, men fargen blå ser de ikke så godt.
# Du får i deg hele dagsbehovet for vitamin B12 hvis du spiser ett egg.
# Egg inneholder ingen tilsetningsstoffer eller E-stoffer.
# 1 egg inneholder 75 kcal og rundt 50 mg av den viktige omega-3 fettsyren DHA. Mye næring per kcal og ingen tomme kalorier.
# Egg inneholder viktige mineraler som kalsium, jod, magnesium, kalium, fosfor og selen.
# Egg inneholder antioksidanter i form av vitamin E, selen, lutein, zeaxanthin, kapsantin og betakaroten.
# Du kan teste hvor fersk et egg er ved å legge det i et glass vann. Dagsferske egg legger seg helt på bunnen av glasset mens uker gamle reiser seg opp i vannet. Hvis egget flyter helt til overflaten, er det virkelig gammelt, og bør ikke spises.
Contact form will be displayed here. To activate it you have to set the "contact form shortcode" parameter in Customizer.